Категорія
Новини
Дата

Угорщина заморозила російських активів на €870 млн. У попередньому звіті було лише €3000

Угорщина заморозила російських активів на €870 млн станом на кінець листопада, пише угорське видання Nepszava. Це величезний стрибок: станом на минулий місяць було відомо про конфіскації на загальну суму €3000, зазначає видання.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це значна сума, навіть порівняно з іншими країнами Європи, тим паче, що до листопадової звітності Будапешт повідомив Брюссель про арешт лише €3000.
  • Видання звертає увагу, що значні санкційні активи були виявлені в Угорщині в листопаді, після того як загострилася боротьба угорського уряду з Брюсселем за кошти ЄС.
  • Останні дані свідчать, що в Італії заморожено €2,3 млрд російських активів, у Німеччині – €2,2 млрд, в Австрії – майже €1,8 млрд, тоді як у Болгарії це €11,3 млн, у Чехії – €10,8 млн, у Словаччині – €4,9 млн.

Контекст

ЄС разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх на відбудову України та для компенсації збитків, завданих війною РФ, заявила голова Єврокомісії Урусула фон дер Ляєн у зверненні 30 листопада.

За словами фон дер Ляєн, збитки, завдані Україні, оцінюються в €600 млрд. «Росія та її олігархи мають компенсувати Україні збитки та покрити витрати на відновлення країни. І ми маємо кошти, щоб змусити Росію заплатити», – наголосила вона. 

Президентака Єврокомісії нагадала, що ЄС заблокував €300 млрд резервів російського Центробанку та заморозив €19 млрд російських олігархів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні