Категорія
Новини
Дата

Uklon може повернути поїздки в комендантську годину – СЕО компанії 

1 хв читання

Український сервіс онлайн-виклику авто Uklon розглядає можливість повернення поїздок вночі в деяких містах України. Про це в інтерв’ю Forbes розповів СЕО компанії Сергій Гришков. Робота в комендантську годину була однією з причин, через яку компанію атакував Telegram-канал «Джокер»

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти 

  • «Ми маємо низку офіційних запитів від місцевих адміністрацій, які просять нас повернути роботу сервісу в комендантську годину», – каже СЕО Uklon Сергій Гришков. 
  • За його словами, відновити роботу сервісу вночі можуть у деяких містах на Заході України. 
  • Наразі компанія обговорює питання повернення поїздок вночі з місцевими державними й воєнними органами та силовими структурами. «Конкретних термінів поки що немає», – додає він.  

Контекст 

Uklon був єдиним великим сервісом райдхейлінгу, який здійснював поїздки в комендантську годину під час повномасштабного вторгнення. В компанії пояснювали, що залишали таку можливість для людей, у яких траплялись екстрені випадки. Водночас порушення комендантської години в компанії заперечували.

14 березня 2024-го компанія обмежила роботу сервісу в комендантську годину після отриманого компанією 7 березня звернення Патрульної поліції Києва. 

Звернення поліції з’явилося на тлі масових публікацій про роботу компанії в Telegram-каналі «Джокер». Цей канал у своїх публікаціях протягом кількох тижнів у лютому-березні 2024-го звинувачував Uklon нібито в ухиленні від сплати податків завдяки реєстрації компанії та проведенню частини транзакцій через Кіпр, необґрунтованих цінах, роботі в комендантську годину, на відміну від конкурентів, а також у співпраці з платіжною платформою Fondy, яка, ймовірно, повʼязана з діяльністю у РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд