Президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні танків Abrams
Категорія
Новини
Дата

«Україна має захистити свою територію». Байден оголосив про передачу танків Abrams

Президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні танків Abrams

США передадуть Україні 31 танк Abrams для посилення її обороноздатності на тлі російської агресії. Про це сказав президент США Джо Байден у середу на брифінгу в Білому домі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Байден наголосив, що Україна має підвищити обороноздатність для захисту своєї територіальної цілісності від російської агресії.
  • «Сьогодні я оголошую, що США передадуть Україні 31 танк Abrams, що дорівнює одному українському батальйону», – сказав Байден. 
  • Він додав, що рішення ухвалено за рекомендацією міністра оборони Ллойда Остіна.
  • Також Байден наголосив, що США швидко організують підготовку українських військових та нададуть запчастини до танків. 
  • За словами американського лідера, українській армії знадобиться деякий час для інтеграції західних танків у свою армію.
  • Також Байден заявив, що цей пакет військової допомоги найближчими тижнями-місяцями буде доповнюватися.

Ключова цитата

«Росія не очікувала, що ми будемо діяти єдиним фронтом, але ми обʼєднали свої зусилля. Ми допоможемо Україні захистити свою територію і перейти в контрнаступ», – сказав Джо Байден.

Контекст

24 січня Politico з посиланням на джерела повідомило, що рішення про передання Україні 30 американських танків M1 Abrams очікується вже цього тижня. За даними Bloomberg, адміністрація Байдена надішле Україні 31 танк M1 Abrams в межах угоди на $400 млн.

Канцлер Олаф Шольц заявив у середу, що Німеччина продовжить збільшувати військову підтримку України. Федеральний уряд ухвалив рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2. Також Німеччина дозволила іншим країнам відправити танки в Україну. На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина може надати Україні перші бойові танки Leopard 2 приблизно через три місяці.

За даними Spiegel, на цьому етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні