Категорія
Новини
Дата

Україні не дозволять прийняти Євробачення-2023. Організатори конкурсу підтвердили і пояснили своє рішення

Євробачення-2023 не зможе пройти в Україні. Таке рішення продиктоване правилами безпеки для працівників та учасників заходу, йдеться у заяві Європейського союзу радіомовлення та телебачення (EBU).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Для роботи на Євробаченні акредитовано щонайменше 10 000 осіб: знімальні групи, співробітники та журналісти. На захід мають приїхати ще близько 30 000 глядачів. «Їхнє благополуччя – наша головна турбота», – йдеться у повідомленні. 
  • EBU заявила, що у правилах конкурсу Євробачення чітко зазначено, що захід може бути перенесений у форс-мажорних ситуаціях, таких як війна.
  • В оцінці безпеки, наданій Україною, визначено низку ризиків, які можуть вплинути на захід, серед них ракетні атаки, додали організатори. Крім того, війна може змусити учасників Євробачення-2023 та делегації відмовитись від поїздки в Україну.
  • Проведення конкурсу в прикордонному районі неподалік сусідньої країни неможливо через технічні характеристики запропонованих місць проведення та відсутність належної навколишньої інфраструктури, йдеться у заяві.

Контекст

Гурт Kalush Orchestra із піснею Stefania посів перше місце на 66-му конкурсі Євробачення. Загальна сума балів – 631. Друге місце у представника Великої Британії Сема Райдера із піснею Space man, у фіналі він набрав 466 балів.

17 червня в EBU оголосили, що Євробачення-2023 неможливо провести в Україні через війну. За словами організаторів, з великою ймовірністю конкурс прийме срібний призер – Велика Британія.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не погоджується з тим, як було прийнято рішення забрати проведення Євробачення-2023 – «країну просто поставили перед фактом». Він вимагав додаткових консультацій. Премʼєр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що Євробачення-2023 має відбутися в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні