Категорія
Новини
Дата

Велика Британія виділила понад $180 млн на зміцнення енергетичного сектора України

Велика Британія виділила майже £150 млн ($186,8 млн) на зміцнення енергетичного сектора України, йдеться в повідомленні британського уряду. Також країна продовжує працювати з партнерами з G7, щоб допомогти Україні після атак РФ, заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд.

Ключові факти

  • Велика Британія продовжує працювати з партнерами з G7, щоб допомогти Україні відремонтувати, захистити і відновити енергетичну систему.
  • «Велика Британія активізує зусилля з підтримки України і виділила майже £150 млн на зміцнення енергетичного сектора України», – сказав Голланд.
  • Він зазначив, що Росія навмисно та систематично завдає ударів по енергетичній системі України. Зокрема, повітряні атаки, що почастішали, змусили використовувати резервні джерела живлення. Мільйони людей зіткнулися з перебоями в електропостачанні, опаленні та водопостачанні, що посилило гуманітарну ситуацію у прифронтових районах. 

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Днями Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні