Категорія
Новини
Дата

Фонд Європейського інвестиційного банку для України схвалив перший проєкт, €25 млн спрямують на підтримку МСБ

1 хв читання

Фонд EU for Ukraine, керований Європейським інвестиційним банком, схвалив інвестиції у розмірі €25 млн для Horizon Capital Growth Fund IV, спрямовані на зміцнення малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові, повідомляє пресслужба ЄІБ.

Ключові факти

  • Фонд ЄС для України, керований Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), провів перше засідання Комітету вкладників. Держави–члени ЄС дали добро на фінансування першого проєкту фонду – інвестиції у розмірі €25 млн в український фонд зростання капіталу Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), яким управляє Horizon Capital.
  • Зазначається, що фінансування в першу чергу націлене на компанії з невеликими активами, багаті на людський капітал, і технологічні компанії, орієнтовані на експорт.

Контекст

Інвестиції в HCGF IV знаменують перший проєкт Фонду ЄС для України, ініційований ЄІБ навесні 2023 року. Цей фонд є частиною ширшої ініціативи ЄС для України, метою якої є швидке задоволення нагальних потреб України та підтримка економічної стабільності. 

Основною метою фонду є підтримка державних та приватних проєктів, здебільшого у сфері муніципальної інфраструктури та доступу до фінансування для українських підприємців.

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році ЄІБ запропонував негайну допомогу Україні, виділивши €1,7 млрд фінансування з 2022 року та допомагаючи фінансувати ремонт зруйнованої інфраструктури. Банк ЄС також надав кредитну лінію у розмірі €4 млрд для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС.

HCGF IV знаходиться в процесі залучення не менше €274 млн для інвестицій в акціонерний капітал, приділяючи особливу увагу технологічним та експортно-орієнтованим малим та середнім підприємствам в Україні та Молдові. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні