Категорія
Новини
Дата

Фонд Європейського інвестиційного банку для України схвалив перший проєкт, €25 млн спрямують на підтримку МСБ

Фонд EU for Ukraine, керований Європейським інвестиційним банком, схвалив інвестиції у розмірі €25 млн для Horizon Capital Growth Fund IV, спрямовані на зміцнення малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові, повідомляє пресслужба ЄІБ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фонд ЄС для України, керований Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), провів перше засідання Комітету вкладників. Держави–члени ЄС дали добро на фінансування першого проєкту фонду – інвестиції у розмірі €25 млн в український фонд зростання капіталу Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), яким управляє Horizon Capital.
  • Зазначається, що фінансування в першу чергу націлене на компанії з невеликими активами, багаті на людський капітал, і технологічні компанії, орієнтовані на експорт.

Контекст

Інвестиції в HCGF IV знаменують перший проєкт Фонду ЄС для України, ініційований ЄІБ навесні 2023 року. Цей фонд є частиною ширшої ініціативи ЄС для України, метою якої є швидке задоволення нагальних потреб України та підтримка економічної стабільності. 

Основною метою фонду є підтримка державних та приватних проєктів, здебільшого у сфері муніципальної інфраструктури та доступу до фінансування для українських підприємців.

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році ЄІБ запропонував негайну допомогу Україні, виділивши €1,7 млрд фінансування з 2022 року та допомагаючи фінансувати ремонт зруйнованої інфраструктури. Банк ЄС також надав кредитну лінію у розмірі €4 млрд для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС.

HCGF IV знаходиться в процесі залучення не менше €274 млн для інвестицій в акціонерний капітал, приділяючи особливу увагу технологічним та експортно-орієнтованим малим та середнім підприємствам в Україні та Молдові. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні