Категорія
Новини
Дата

Україна отримає перший грант на $50 млн від Світового банку на ремонт доріг та мостів

Світовий банк оголосив про новий проєкт вартістю $50 млн, спрямований на ремонт і відновлення транспортної інфраструктури України. Незабаром очікується надходження додаткового фінансування до $535 млн, йдеться у повідомленні банку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Грантове фінансування для цього проєкту надається в межах Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF), йдеться у повідомленні банку.
  • Мета проєкту – підтримка надання невідкладної гуманітарної допомоги та відновлення, а також збільшення пропускної спроможності імпортних та експортних коридорів. Незабаром очікується надходження додаткового фінансування в розмірі до $535 млн. 
  • Проєкт допоможе відбудувати основні мости і залізниці для відновлення звʼязку між населеними пунктами, зазначають у Світовому банку. Він також покращить транспортний звʼязок у західному напрямку та знизить негативні наслідки порушення судноплавства в Чорному морі.

Контекст

За оцінками Світового банку, понад 2100 сіл, 51 мале та 35 великих, які були деокуповані, стикаються з проблемою порушення транспортних шляхів через війну. Транспортна мережа України зазнала значних прямих збитків, які становлять понад $29,9 млрд. Економічна ж шкода від порушення роботи транспорту додатково становить $26,1 млрд станом на 1 червня 2022 року.

Це друга масштабована підтримувана Світовим банком операція в межах діяльності з реагування на надзвичайні ситуації, затверджена впродовж останніх двох місяців, яка мобілізує ресурси партнерів за допомогою інноваційного рамкового підходу. Перша була затверджена в грудні та зосереджувалася на відновленні медичної інфраструктури та наданні послуг у секторі охорони здоров’я.

На сьогодні Світовий банк мобілізував понад $18 млрд екстреного фінансування для України, з урахуванням зобовʼязань донорів. Понад $16 млрд з цього фінансування було виплачено в межах різних проєктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні