Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» отримає ґрант на €70 млн від Нідерландів на закупівлю енергетичного обладнання

НЕК «Укренерго» отримає цільовий ґрант на €70 млн від спеціального фонду ЄБРР, що був наданий урядом Нідерландів. Кошти спрямують на закупівлю енергетичного обладнання, повідомив голова компанії Володимир Кудрицький.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угоду про надання ґранту підписали сьогодні очільник «Укренерго» і голова представництва ЄБРР в Україн Марк Магалецький.
  • За словами Кудрицького, €70 млн буде використано виключно для закупівлі обладнання, яке необхідне для відновлення надійної роботи енергетичної інфраструктури України.
  • «Укренерго» активно працює з виробниками по всьому світу над поставкою необхідного устаткування якомога скоріше, додав Кудрицький.

Контекст

На початку грудня «Укренерго» і ЄБРР підписали угоди, які дозволять залучити €300 млн кредитних коштів для відбудови високовольтної інфраструктури та підвищення фінансової стабільності компанії.

Раніше повідомлялося, що США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Пакет допомоги включатиме розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання. 

Німеччина виділила Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні