Категорія
Новини
Дата

Україна отримає позику від Світового банку на $1,5 млрд під гарантії Японії

Рада виконавчих директорів Світового банку 29 червня схвалила надання Україні позики на $1,5 млрд під гарантії уряду Японії. Ці кошти спрямовані на помʼякшення наслідків російського вторгнення, йдеться в повідомленні на сайті банку. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Гроші планується спрямувати на соціальний захист найбідніших верств населення, підвищення підзвітності та прозорості використання державних коштів і на реформи в земельній, енергетичній та фінансовій сферах. 
  • «Україна продемонструвала надзвичайну стійкість перед лицем російського вторгнення… Світовий банк продовжуватиме свою непохитну підтримку, щоб допомогти Україні відновитися та відбудувати ще сильнішу економіку», – сказала Антонелла Бассані, віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральній Азії.

Контекст

Після початку великої війни Світовий банк уже мобілізував понад $35 млрд екстреного фінансування на підтримку України, включаючи зобов’язання та обіцянки донорів, зокрема США, Японії, Сполученого Королівства, Нідерландів, Іспанії, Норвегії, Німеччини, Канади, Швейцарії, Швеції, Данії, Австрії, Фінляндії, Ірландії, Литви, Латвії, Ісландії та Бельгії.

21 червня стало відомо, що Світовий банк надасть додаткову фінансову підтримку Україні на $1,75 млрд. Фінансування складається з гарантованої Великою Британією позики на суму $500 млн, грантів на $1,25 млрд від США та на $15 млн від уряду Фінляндії.

У новому 2023–2024 фінансовому році Світовий банк та уряд України планують зосередитися на пріоритетних для країни секторах, зокрема енергетиці, охороні здоровʼя, соціальному захисті, освіті, житловому будівництві та сільському господарстві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні