Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Нідерландів €200 млн фінансової допомоги

Нідерланди виділили €200 млн на допомогу Україні через фонд МВФ. Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі та співробітництва з метою розвитку Нідерландів Лієсьє Шрайнемагер, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Продовжуючи наші зусилля для вирішення найбільш термінових фінансових потреб України, я сьогодні оголошую про те, що ми надали ще €200 млн фінансової допомоги через спеціальний рахунок МВФ. 
  • Кошти буде витрачено на поточні потреби органів влади України, наприклад на зарплати держслужбовцям, вчителям, медикам», – зазначила вона на Конференції з питань відновлення України у Лугано у вівторок.

Контекст

У квітні МВФ прийняв рішення про створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді частки Спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України. Усі залучені кошти за використанням даного рахунку мають спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів. 

Україна зібрала понад $15 млрд для покриття дефіциту бюджету, повідомив в травні представник України в МВФ Владислав Рашкован.

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Напередодні Швейцарія заявила, що виділить Україні понад $100 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні