Категорія
Новини
Дата

Україна отримала €500 млн грантової допомоги від ЄС

Уряд України отримав €500 млн грантових коштів ЄС у рамках підписаного 5 вересня Контракту з розбудови держави та посилення стійкості – ІІІ. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти зараховані до загального фонду держбюджету та будуть спрямовані на фінансування найактуальніших видатків держави, зокрема у соціальній та гуманітарній сферах, йдеться у повідомленні.
  • Частина коштів також спрямовуватиметься на підтримку продовольчої безпеки. Зокрема через підтримку доступу малих фермерських господарств до оборотного капіталу.

Контекст

На 1 вересня отримала $17,4 млрд грантів та кредитів від іноземних партнерів. У серпні від міжнародних партнерів надійшло $4,7 млрд кредитів та грантів. Таким чином вперше від початку війни іноземне фінансування повністю покрило бюджетні потреби у межах одного місяця, що сягнули $4,2 млрд.

До кінця року ЄС може надати Україні додаткові €3 млрд, можливо, у вигляді грантів, сказав єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган у розмові з «Радіо Свобода». Він наголосив, що енергетична криза в ЄС може вплинути на те, наскільки Брюссель буде готовий допомагати Києву.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні