Категорія
Новини
Дата

Україна отримала ґрантових €495 млн від донорів Світового банку. Очікується допомога ще на $500 млн

До України надійшла частина ґрантових коштів у розмірі €495 млн, повідомила пресслужба Міністерства фінансів. Готується залучення підтримки від США на $500 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти надано з цільового фонду донорів Світового банку в рамках програми Другої позики на політику розвитку в сфері економічного відновлення України.
  • До держбюджету надійшли кошти від США (близько €463 млн), Норвегії (близько €20,5 млн) та Австрії (близько €10 млн).
  • Ці кошти спрямують на першочергові соціальні, гуманітарні видатки, видатки на охорону здоров’я, підтримку внутрішньо переміщених осіб.
  • Наразі готується залучення чергової ґрантової підтримки від США в обсязі $500 млн.

Контекст

Цільовий фонд створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, внески до якого уже надійшли від Данії, Ісландії, Латвії, Литви, Великої Британії, Норвегії, Австрії та США.

На весняних зборах МВФ та Світового банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема, адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україні важливо отримувати допомогу у формі ґрантів, оскільки це дасть можливість їй утримувати боргову безпеку на належному рівні.

Світовий банк виділить Україні $4,8 млрд для відновлення, повідомив за підсумками весняних зборів Світового банку та МВФ президент Володимир Зеленський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні