Категорія
Новини
Дата

Група Світового банку надасть Україні $4,8 млрд для відновлення – Зеленський

Світовий банк виділить Україні $4,8 млрд для відновлення. Такі підсумки проведеного у Вашингтоні 21 квітня спільно з українським урядом круглого столу, повідомив президент Володимир Зеленський.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зеленський повідомив, що під час міністерського круглого столу звернувся до Світового банку за допомогою. «Результат – $4,8 млрд для відбудови України», – написав президент в Instagram. Він подякував, що Україну «чують і підтримують».
  • «З такою допомогою ми зможемо швидко відновити державу», – йдеться у повідомленні Зеленського.

Контекст

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завдані військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив президент банку Давид Малпасс. Оцінка не охоплює витрат для економіки України. За його словами, група Світового банку мобілізувала понад $3 млрд для України, аби підтримати продовження основних державних послуг. 

На післявоєнне відновлення України знадобиться щонайменше $600 млрд, сказав премʼєрміністр Денис Шмигаль на міністерському круглому столі в рамках «Весняних зустрічей» МВФ та Світового банку у Вашингтоні. У короткостроковій перспективі Україні необхідне фінансування у розмірі $4–5 млрд на місяць. У довгостроковій – країні потрібна стратегія відновлення, аналогічна до плану Маршалла, наголосив Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні