Категорія
Новини
Дата

«Україна потребує постійної підтримки». Георгієва та Зеленський зідзвонилися перед «Весняними зустрічами» МВФ та Світового банку

1 хв читання

Президент України Володимир Зеленський та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва обговорили забезпечення фінансової стійкості України та підготовку до післявоєнного відновлення країни.

Ключові факти

  • Зеленський сказав, що уряд України має чіткі плани та бачення перспективи. «Упевнений, що співпраця з МВФ і надалі буде плідною», – повідомив президент після телефонної розмови з главою МВФ.
  • Водночас Георгієва назвала «дуже хорошою» телефонну розмову із Зеленським і заявила про необхідність постійної підтримки України. «Постійна економічна підтримка з боку партнерів України потрібна для того, щоб закласти основи для відновлення оновленої конкурентоспроможної України», – написала вона у твіттері.

Контекст

18 квітня у Вашингтоні розпочинаються традиційні «Весняні зустрічі» МВФ і Світового банку, в яких братиме участь делегація з України. Основне завдання делегації – залучення додаткових коштів.

Низка країн у ході «Весняних зустрічей» планує підтвердити зобовʼязання щодо підтримки України, зазначив представник України в МВФ Владислав Рашкован. 

МВФ вже сформував адміністративний рахунок, через який донори можуть спрямовувати гроші в Україну, і уряд Канади вже підтвердив, що надасть 1 млрд канадських доларів (близько $800 млн) для підтримки України через цей інструмент.

Світовий банк створив мультидонорський траст-фонд, в якому вже є кілька внесків кількох країн, і туди підуть $500 млн ґранту США, які були анонсовані минулого тижня.

Україна запросила у країн «Великої сімки» фінансову підтримку у розмірі $50 млрд, заявив раніше радник президента Олег Устенко. Кошти мають піти на покриття дефіциту держбюджету протягом наступних шести місяців.

МВФ 9 березня перерахував Україні $1,4 млрд у рамках інструменту швидкого фінансування (RFI).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні