Категорія
Новини
Дата

Україна в 2023 році отримає від ЄС €18 млрд фінансової допомоги. Перший транш очікується 17 січня (Оновлено)

Україна та ЄС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо надання €18 млрд макрофінансової допомоги у 2023 році. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, перший транш у розмірі €3 млрд надійде вже завтра.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, уряд очікує цього тижня на перший транш у розмірі €3 млрд. 
  • «Це допоможе нам надалі підтримувати макроекономічну стабільність та фінансувати усі критично важливі видатки в умовах варварської війни Росії проти нашої держави», – заявив премʼєр.
  • Європейський Союз виділить Україні перший транш у розмірі €3 млрд із макрофінансової допомоги 2023 року на загальну суму €18 млрд вже завтра, 17 січня, повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Контекст

Наприкінці 2022-го Європарламент та Рада ЄС схвалили виділення €18 млрд макрофінансової допомоги Україні 2023 року. Ці кредитні кошти матимуть 10-річний пільговий період.

На початку січня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна очікує на перший транш вже цього місяця. 13 січня це підтвердила Урсула фон дер Ляєн. Євросоюз також готується до відновлення України. Вже цього місяця буде запущено платформу міжнародних донорів, створену ЄС разом із партнерами з G7.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні