Засідання РНБО /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Україна віддзеркалила санкції ЄС та G7 проти російських бізнесменів

Засідання РНБО Фото Офіс Президента України

30 вересня Рада національної безпеки та оборони, окрім рішення про подання заявки на прискорений вступ до НАТО, запровадила санкції проти низки російських бізнесменів. За інформацією співрозмовників Forbes, які брали участь у підготовці рішення, йдеться про віддзеркалення санкцій Євросоюзу та країн G7 проти російських бізнесменів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • «Це значущі фізичні та юридичні особи РФ, які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України й спільноти демократичних народів», – заявив у зверненні президент Володимир Зеленський.
  • РНБО офіційно не публікувала жодних документів щодо санкцій. За даними трьох співрозмовників серед членів Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики, на розгляд Ради планувалося винести «віддзеркалення» санкцій ЄС та G-7 проти російських олігархів, членів їхніх сімей та бізнес-партнерів. «Усього у переліку близько 500 осіб», – каже один із членів МРГ на правах анонімності. Два інших співрозмовники підтвердили, що РНБО прийняла 30 вересня саме заплановане рішення.
  • Також Зеленський анонсував розгляд на найближчому засіданні Верховної Ради проєкт закону про націоналізацію всіх російських активів, який має значно спростити цю процедуру. «Прошу підтримати цей законопроєкт без зволікань», – сказав президент.

Контекст

Ще 12 травня Верховна Рада ухвалила у другому читанні санкційний законопроєкт № 7194 про конфіскацію активів російських фізичних та юридичних осіб, які прямо брали участь у війні Росії проти України, у її розпалюванні або виділяли на неї ресурси та гроші.

Порядок націоналізації майна, що належить громадянам РФ та будь-яким фізичним та юридичним особам, які публічно заперечують російсько-українську війну, був ухвалений Радою ще у квітні.

Через відсутність санкцій РНБО проти людей, які є у санкційних списках західних партнерів, Мінʼюст досі не міг звернутися до суду для конфіскації їхніх українських активів, розповідав у червневому інтервʼю Forbes голова НАЗК Олександр Новіков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні