Категорія
Новини
Дата

Україна за рік витратила 46,4 млрд грн на боротьбу з COVID-19 – Мінфін

У 2021 році на протидію пандемії COVID-19 з державного бюджету було спрямовано 46,4 млрд грн, повідомила пресслужба Міністерства фінансів. Найбільше було потрачено на стаціонарну медичну допомогу і послуги з вакцинації – 22,4 млрд грн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, а також послуг з вакцинації населення від COVID-19 було потрачено 22,4 млрд грн.
  • На закупівлю вакцин від COVID-19 спрямовано 11,4 млрд грн.
  • Також кошти використовувалися на: забезпечення лікарень киснем, діагностичним обладнанням, експрес тестами та витратними матеріалами для тестування – 2,5 млрд грн; доплати до зарплат медичним працівникам – 0,5 млрд грн; інші заходи у сфері охорони здоров’я – 0,1 млрд грн;
  • На соціальну підтримку загалом використано 7,7 млрд грн, із них: на виплати по безробіттю та частковому безробіттю – 2,2 млрд грн; на заходи щодо соціальної підтримки населення в умовах карантину – 3 млрд грн; на виплату лікарняних – 2,5 млрд грн.

Контекст

Держаудитслужба знайшла у фонді боротьби з COVID-19 за 2020 рік порушень на 30 млрд грн. Найбільше проблем виявили в Укравтодорі – на 12,6 млрд грн, йдеться у звіті служби. Загалом на фонд боротьби з COVID-19 виділено 78,4 млрд грн, з яких було використано 67,9 млрд грн, охоплено контролем близько 60 млрд грн. Служба перевіряла 12 держустанов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні