Категорія
Новини
Дата

У фонді боротьби з COVID-19 знайшли порушень на 30 млрд грн. Аудит вимагав провести МВФ

Державна аудиторська служба знайшла у фонді боротьби з COVID-19 за 2020 рік порушень на 30 млрд грн. Найбільше проблем виявили в Укравтодорі – на 12,6 млрд грн, йдеться у звіті служби.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом на фонд боротьби з COVID-19 виділено 78,4 млрд грн, з яких було використано 67,9 млрд грн, охоплено контролем близько 60 млрд грн.
  • Служба перевіряла 12 держустанов. З використаної суми знайдено порушень та проблемних питань на 30,1 млрд грн, з яких 155,6 млн грн було усунено. Найбільше порушень встановлено після аудиту державних програм і моніторингу закупівель.
  • Найбільше проблем виявили в Укравтодорі (12,6 млрд грн), Мінсоцполітики (7,6 млрд грн) та Мінекономіки (5 млрд грн).
  • Найкраще використали кошти МВС та Держуправління справами – витратили 100% передбачених коштів. Найгірше – Фонд держмайна (30%) та Мінсоцполітики (58%).

Контекст

Укравтодор та МОЗ найбільше отримали з «ковідного» фонду – 26,2 млрд грн і 21,8 млрд грн відповідно. В лютому минулого року Міжнародний валютний фонд вимагав від уряду України провести аудит фонду боротьби з COVID-19. Завершити аудит Україна мала до 1 квітня 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні