Категорія
Новини
Дата

Колишній СЕО Google Шмідт працює над запуском наукової ШІ-компанії – Semafor

Ерік Шмідт /Getty Images

Ерік Шмідт Фото Getty Images

Ексгендиректор Google Ерік Шмідт будує наукову компанію з вивчення штучного інтелекту, пише Semafor із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Назва нової некомерційної організації Шмідта – невідома. Компанія, створена за принципом OpenAI, має стати центром для топфахівців у сфері науки та штучного інтелекту. 
  • Фінансування надходитиме з особистого капіталу Шмідта. Його статки Forbes оцінює у понад $21 млрд. Проте зовнішні кошти можуть знадобитися через масштаби проєкту. Колишній СЕО Google пропонує конкурентоспроможні зарплати, сказали Semafor люди, обізнані з планами.
  • Шмідт почав наймати для своєї нової організації найкращих учених. Двоє найвидатніших – засновник лабораторії прикладної біотехнології в Інституті Френсіса Кріка Семюель Родрікес та професор Рочестерського університету Ендрю Уайт. Останній – спеціалізується на застосуванні ШІ в хімії.
  • Компанія перебуває на ранній стадії розвитку, тому плани можуть змінитися. Детальнішої інформації про мету та перспективи проєкту Шмідта наразі немає.

Контекст

З 2001-го по 2011 рік Шмідт керував Google. До 2017-го – був головою ради директорів компанії. Разом зі своєю дружиною Венді мільярдер заснував Schmidt Futures. Фонд фінансує потенційно впливові проєкти, що не мають чіткої бізнес-моделі, яка могла би зацікавити венчурних капіталістів.

На початку 2022-го ексгендиректор Google разом зі співзасновником LinkedIn Рідом Гоффманом, співзасновником Microsoft Біллом Ґейтсом та Nvidia профінансували стартап Inflection AI Мустафи Сулеймана на $1,3 млрд.

У вересні 2022-го Ерік Шмідт приїхав до Києва на саміт YES Віктора Пінчука. Шмідт також доклав руку до створення військового акселератора в Україні – D3. У травні 2023-го фонд акселератора становив понад $30 млн, пише AIN. Серед інвесторів – Шмідт. D3 має працювати зі стартапами у напрямках інвестицій на ранніх стадіях та менторства. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні