Категорія
Інновації
Дата

Питання виживання. Українська ІТ-школа Mate academy навчилася заробляти $500 000 на місяць на навчанні світчерів. Як вона знаходить роботу джунам там, де її немає 

Засновники Mate academy (зліва направо) Максим Лисак, Анна Апостол та Роман Апостол /надано пресслужбою

Засновники Mate academy (зліва направо) Максим Лисак, Анна Апостол та Роман Апостол Фото надано пресслужбою

Воєнний 2022-й міг стати для Mate academy, яка навчає та знаходить роботу новим айтівцям, провальним. Проте на другий рік повномасштабного вторгнення стартап не лише залишається на плаву, а й нарощує кількість студентів. Як це вдалося фаундерам.

«Ми навчилися працевлаштовувати українців навіть за кордоном», – каже співзасновниця української IT-школи Mate academy Анна Апостол. Для восьмирічного стартапу це не стільки конкурентна перевага, скільки необхідність. Гроші за навчання школа Апостол, її чоловіка Романа та Максима Лисака отримує тільки, коли випускник влаштується на роботу. Наступних три роки новоспечений айтівець відраховуватиме Mate academy 12% від зарплати.

Ця бізнес-модель добре працювала на гарячому ринку. У листопаді 2021-го Mate academy залучила $1,9 млн від естонських техномільярдерів Таавета Хінрікуса із Wise, Мартіна Вілліга з Bolt та низки інших ангелів. Тоді українську школу оцінили у $15 млн. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні