Поля на сході України. Фото: Maxar Technologies
Категорія
Новини
Дата

Українські аграрії безплатно можуть перевірити ґрунти після військових дій

Поля на сході України. Фото: Maxar Technologies

Сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Мінагрополітики України запустила ініціативу з перевірки ґрунтів на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Ключові факти

  • Тестуватимуть ґрунти з фермерських господарств у сертифікованій лабораторії Corteva в італійському Гадеско. Землю перевірятимуть на наявність потенційного забруднення важкими металами (мишʼяком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем) та на вміст основних поживних елементів (азоту, фосфору, калію, магнію тощо). 
  • Для визначення стану полів також аналізуватимуть структуру ґрунту, вміст органічних речовин та інших агрохімічних показників.
  • За результатами перевірки фермери отримають інформацію про склад ґрунтів, придатність для ведення сільського господарства та заходи, які можна провести для покращення стану ґрунтів, зокрема рекомендації щодо потреби додаткового внесення поживних елементів для отримання запланованого урожаю. 
  • Фермери отримають всю інформацію приблизно через місяць після відправки зразків, зазначила компанія.
  • Фермери, які бажають взяти участь, можуть замовити аналіз ґрунту через мобільний додаток Soil Test, доступний на App Store та Google Play, де міститься вся необхідна інформація стосовно відбору та передачі зразків ґрунту на аналіз.

Контекст

Американська Corteva Agriscience – один із найбільших у світі постачальників засобів захисту рослин та насіння. Компанія стала незалежною публічною 1 червня 2019 року. Раніше вона була сільськогосподарським підрозділом компанії DowDuPont. 

У травні 2022 року Corteva Agriscience оголосила про вихід з російського та білоруського ринків через вторгнення РФ в Україну.

Того ж року Corteva Agriscience та Мінагрополітики підписали декларацію про поглиблення та подальший розвиток співпраці заради продовольчої безпеки в Україні та світі.

В Україні компанію представляє ТОВ «Кортева Агрісаєнс Україна». За підсумками 2023 року виручка «Кортева Агрісаєнс Україна» перевищила 4,8 млрд грн, що майже на 1 млрд більше, ніж у 2023-му, свідчать дані YouControl.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні