Категорія
Новини
Дата

Українські компанії дедалі частіше шукають спеціалістів через LinkedIn – дослідження

Рекрутери як в Україні, так і за її межами шукають кандидатів у соцмережах. Зокрема, ІТ-компанії в Україні використовують LinkedIn для пошуку фахівців, свідчить аналіз GlobalLogic.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На початку 2022 року кількість зареєстрованих українських користувачів LinkedIn – платформи для бізнес-комунікацій та пошуку роботи – становила 3,6 млн осіб. Саме цю соцмережу ІТ-компанії в Україні найчастіше використовують для пошуку спеціалістів.
  • Зокрема, понад 26% консультантів GlobalLogic знайшли свою позицію в компанії через платформу LinkedIn.
  • «Рекрутери як в Україні, так і за її межами шукають кандидатів у соцмережах. У 2022 році 39% кандидатів у світі знайшли роботу через соцмережі, зокрема за допомогою LinkedIn чи Facebook», – зазначила директорка з рекрутингу в GlobalLogic Юлія Шмуля.
Українські компанії дедалі частіше шукають спеціалістів через LinkedIn – дослідження /Фото 1

Найпопулярніші соцмережі в Україні

Контекст

За 2021 рік кількість користувачів соціальних медіа збільшилася на 227 млн і станом на початок липня 2022 року досягла 4,7 млрд. За останні 12 місяців глобальна база користувачів соцмереж зросла більш ніж на 5% і становить 59% від загального населення планети.

За даними КМІС, на липень 2022 року соцмережами користується близько 76,6% українців. Серед 76,6% українців, які використовують соцмережі як джерело інформації, 66% обирають Telegram, 61% – YouTube, 58% – Facebook. 

В YouTube зареєстровано понад 28 млн українських користувачів, в Instagram – понад 16,1 млн, у Facebook – 15,45 млн. TikTok має більш ніж 10,55 млн українських користувачів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні