Категорія
Новини
Дата

Українські перевізники отримали додатково 1000 турецьких дозволів на перевезення в треті країни

1 хв читання

Україна отримала від турецької влади 1000 дозволів на вантажні перевезення, що дасть змогу українським компаніям виконувати перевезення з третіх країн до Туреччини або з Туреччини до третіх країн, повідомила пресслужба Мінвідновлення 10 жовтня.

Туреччина – один з найбільших торгових партнерів України. Товарообіг між країнами показав позитивну динаміку у 2023 році, перевищивши $7,3 млрд.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Дозволи доступні до замовлення на сайті «Укртрансбезпеки» та на пунктах видачі дозволів у регіонах.
  • 1000 дозволів має покрити потребу до кінця поточного року, зазначили в Мінвідновленні. 
  • На початку 2024 року Мінінфраструктури вперше з 2018-го вдалося домовитися з Туреччиною про збільшення кількості таких дозволів на 40% – до 3500. Майже 2500 вже розподілено.

Контекст

Двосторонні та транзитні перевезення між Україною та Туреччиною не потребують дозволів, оскільки між країнами діє лібералізація вантажних перевезень.

У серпні Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною. У травні Кабмін схвалив законопроєкт про ратифікацію угоди та передав до Верховної Ради, але народні депутати її ще не затвердили. Через два місяці після отримання підтвердження про завершення внутрішньодержавних процедур Угода про ЗВТ між Україною і Туреччиною набере чинності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд