Категорія
Новини
Дата

Український освітній стартап Preply залучив $70 млн від фонду Horizon Capital і запускає ШІ-асистента для репетиторів

Сервіс для вивчення іноземних мов Preply залучив додаткових $70 млн інвестицій у раунді серії С, загальна сума зросла до $120 млн, повідомляє пресслужба стартапу.

Ключові факти

  • Раунд серії С на $70 млн очолила американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital, за участі Reach Capital, Hoxton Ventures та інвесторів, які брали участь у попередньому фінансуванні. Загальна сума залучених у цьому раунді коштів становить понад $120 млн.
  • Поточну оцінку компанії сторони не розголошують. Згідно з даними Dealroom станом на квітень 2022 року, Preply оцінювався у $255 млн. 
  • Компанія планує витратити отримані $70 млн для інтеграції штучного інтелекту в роботу репетиторів на платформі, каже CEO Preply Кирило Бігай. Preply вже запустила ШІ-асистента для допомоги репетиторам у створенні завдань, поясненні граматики тощо. 
  • Preply користуються учні з понад 156 країн. Найбільше своїх студентів стартап зібрав у США, Німеччини, Польщі, Великої Британії та Канади. 

Контекст

Один із найбільших українських EdTech-стартапів заснували кияни Кирило Бігай, Сергій Лук’янов та Дмитро Волошин у 2013 році. Наразі Preply має офіси в Україні, США та Іспанії. З липня 2022 команда збільшилася на 20% – наразі стартап має 500 співробітників у 30 країнах Європи, США, Африки, Азії та Латинської Америки. 

Тоді ж Preply залучив $50 млн інвестицій. Раунд очолював американський фонд Owl Ventures – один із найбільших у світі венчурних гравців з фокусом на EdTech-стартапах. 

На початку березня 2022-го стартап оголосив, що відключає від платформи російських репетиторів, через російське повномасштабне вторгнення. Кількість заблокованих викладачів та частку втрачених доходів у компанії називати відмовлялися.

Наразі на платформі працюють 35 000 тьюторів. Це на 3000 осіб більше ніж під час оголошення попереднього раунду у липні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні