Категорія
Новини
Дата

Польський інвестор Preply та AllSet запускає новий фонд на €100 млн. У фокусі – українські стартапи

Створений у 2012 році Inovo VC зі штаб-квартирою у Варшаві оголосив про створення третього фонду на €100 млн. До 40% капіталу готовий інвестувати в українські проєкти

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Новий фонд фокусуватиметься на інвестиціях у проєкти на ранніх стадіях із чеком у €0,5-4 млн.
  • У портфелі попередніх двох фондів Inovo VC – понад 30 стартапів, серед яких українські AllSet та Preply.
  • Фонд планує інвестувати €100 млн у 20-30 нових компаній із Польщі, а також країн Центральної та Східної Європи, у тому числі і з України.

Контекст:

Inovo VC працює на ринку вже 10 років, партнери – Томаш Свебода, Міхал Рокош та Мацей Малиш. Із попередніх двох фондів на загальну суму €60 млн вже проінвестовано €45 млн. Перший – на стадії екзитів, другий – ще активний, але бере участь лише у наступних раундах портфельних стартапів.

У розпал пандемії Inovo вклався відразу у два українських проєкти. У квітні 2020-го фонд взяв участь у раунді українського ресторанного сервісу AllSet на $8,25 млн разом із a16Z, Greycroft, SMRK. За кілька місяців – викупив частку у платформі для репетититорів Preply у попередніх інвесторів та партнерів SMRK, не розголошуючи суму угоди.

На новий фонд Inovo вже знайшов 50% необхідного капіталу від приватних інвесторів, інституційних планує залучити до кінця 2022 року. Засновники розраховують інвестувати до €60 млн у польські стартапи, а решту – у компанії із Центральної та Східної Європи (CEE).

«Ми бачимо зростаючий інтерес міжнародних інвесторів до компаній, заснованих у країнах CEE, – каже Малиш. Особливу увагу Inovo приділятиме проєктам з України. Готові вкласти до 40% фонду, каже аналітик Богдан Машталір, що відповідає за пошук та добір українських компаній.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні