Категорія
Новини
Дата

Український ринок електромобілів у січні зріс удвічі. За місяць продано майже 1300 авто

У січні український автопарк поповнили майже 1300 автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення (BEV), повідомляє «Укравтопром». У порівнянні з результатом січня минулого року поповнення автопарку на електротязі збільшилось удвічі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Частка легкових авто склала 97%, комерційних – близько 3% та один автобус. Частка нових машин в реєстраціях BEV склала 23% у порівнянні з 20% у січні минулого року.
  • Найпопулярнішим електрокаром в Україні вперше став Volkswagen ID.4. За місяць українську реєстрацію отримали 275 авто цієї моделі (130 нових та 145 вживаних).
  • Другий результат у Nissan Leaf – 171 шт. (2 нових і 169 вживаних). На третьому місці Tesla Model 3 – 108 шт. (всі б/в). Четверта за популярністю модель – Dong Feng (Honda) M-NV – 104 шт. (41 нова, 63 б/в). Замикає пʼятірку січневого ринку електромобілів Tesla Model Y – 64 шт. (1 нова). 
  • В сегменті електричних комерційних авто першість традиційно за Renault Kangoo Z.E. – 16 шт. (всі вживані).

Контекст

За даними «Укравтопрому», за 2022 рік українці придбали 13 600 авто з нульовим рівнем викидів, що у півтора раза більше порівняно з 2021 роком.

Загалом український автопарк за минулий рік поповнили 388 500 вживаних легкових авто, ввезених з-за кордону. Водночас така кількість вперше зареєстрованих у країні вживаних авто більш ніж удесятеро перевищила річний обсяг ринку нових легковиків.

Продажі електромобілів у всьому світі зросли минулого року в основному за рахунок Китаю та Європи, що принесло полегшення автомобільному ринку, який постраждав від економічних проблем, інфляції та виробничих збоїв. Продажі електрокарів зросли на 68% порівняно з 2021 роком.

Світові продажі електромобілів минулого року подолали ключовий рубіж, уперше досягнувши частки ринку близько 10%. Згідно з попереднім дослідженням LMC Automotive і EV-Volumes.com, світові продажі повністю електричних автомобілів склали близько 7,8 млн одиниць, що на 68% більше, ніж у попередньому році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні