Категорія
Новини
Дата

Український стартап Promin Aerospace залучив $500 000 інвестицій. Планують створити надмалу орбітальну ракету

Компанія Promin Aerospace залучила $500 000 інвестицій у раунді pre-seed для побудови найменшої орбітальної ракети в історії. Інвестором українського стартапу виступив венчурний фонд QPDigital.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Promin Aerospace планує створити двигун для надлегких ракет, а також вкластися в подальший розвиток і просування продукту.
  • Інновація компанії – унікальний двигун, який під час польоту спалює твердий паливний стрижень, що служить корпусом ракети. Двигун створюється за допомогою адитивних технологій, а маса ракети при цьому складе від 100 до 500 кг.
  • Перший комерційний запуск Promin Aerospace заплановано через півтора року.
  • Розробкою займається команда інженерів компанії з залученням експертів із головних технічних ВНЗ України.
  • За словами співзасновника і CEO Promin Aerospace Міші Рудомінського, продукт компанії у багато разів знизить витрати на вивід ракети в космос для корпоративного сектору.
  • Запуск на суборбіту й орбіту обійдеться близько $200 000. Ключовими замовниками можуть стати міжнародні корпорації, для яких Promin Aerospace буде виводити на орбіту телекомунікаційні супутники, супутники зйомки поверхні Землі, вважають у компанії.
  • Крім того, у Promin Aerospace переконані, що двигун становить інтерес і для дослідників – він знизить навантаження на бюджет наукових інститутів, яким необхідно запускати супутники для підтвердження експериментальних гіпотез.

Головна цитата

«Завдяки Promin Aerospace стане можливим запуск космічної ракети практично з будь-якої точки планети, швидше й дешевше існуючих аналогів. Це дасть змогу демократизувати доступ до цього ринку для невеликих компаній і звичайних людей», – зазначив CEO і керуючий партнер QPDigital Денис Вальвачев.

Довідка

За даними Crunchbase, Promin Aerospace створено 21 січня 2021 року. Засновником компанії значиться Міша Рудомінський.

Венчурний фонд QPDigital запустився в Україні на початку грудня 2020-го. Бюджет фонду – $100 млн, які інвестують у стартапи в сфері IT-логістики, цифрової охорони здоровʼя, геймдева, блокчейна й штучного інтелекту.

Контекст

Торік в українські IT-компанії інвестували рекордні $571 млн. Це на $27 млн більше, ніж 2019-го. При цьому 62% інвестицій припало на GitLab, Creatio, Restream, airSlate.

Найбільш швидкозростаючим стартапом у 2020 році став Reface. Також рекордними стали інвестиції на ранніх стадіях фінансування (seed і серія А) – $161 млн, тоді як 2019-го лише $46 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні