Категорія
Новини
Дата

Український стартап YouScan залучив $2 млн інвестицій

Платформа для аналітики соціальних медіа YouScan залучила фінансування розміром $2 млн від фондів Kinnevik та VNV Global. Про це повідомив співзасновник і CEO стартапу Олексій Орап у Фейсбуці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Неймовірно пишаюсь всією нашою українською командою, яка показала свою стійкість та важко працювала в ці найскладніші як в житті компанії, так і в наших особистих життях, чотири місяці війни. Ми довели, що не дивлячись ні на що, ми можемо розвивати наш продукт та залучати глобальних клієнтів, і з новим фінансуванням будемо робити це ще краще», — написав Орап.
  • Він також повідомив, що покидає посаду CEO й стане Chief Growth Officer в YouScan. Орап працюватиме з командою продажів та маркетингу. Новим CEO стане Леонід Летвиненко, який до цього обіймав посаду CTO.
  • Як повідомив Орап, велика частина команди стартапу проживає в ЄС: Польщі, Німеччині, Нідерландах, Угорщині, Австрії, а також Туреччині та Мексиці. Однак більшість команди, як і сам Орап, залишаються в Україні. Загалом у компанії працює понад 100 співробітників.
  • «Це також ще одна дуже добра новина для всієї української tech екосистеми — як ми бачимо, західні інвестори вірять в стартапи з українським корінням і готові вкладати в них гроші», — підсумував Орап.

Контекст

YouScan у 2009 році заснували Олексій Орап, Олександр Сірач і Леонід Литвиненко. Стартап працює над продуктом, що дозволяє шукати відгуки про бренд у текстах і на фото. Відгуки можна фільтрувати за типами згадок і джерел, а при необхідності оцінити стать авторів і географію публікацій. Послугами компанії користуються понад 5000 брендів і агентств, зокрема Nestle, Unilever, Ipsos та Samsung.

Раніше в YouScan інвестував європейський фонд The ​​OpenFund, який підтримують Google і Microsoft.

У 2020 році компанія YouScan відкрила офіси у Лондоні, Нью-Йорку, Мехіко та Лімассолі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні