Категорія
Новини
Дата

Українці зможуть отримати гранти до $90 000 на розвиток бізнесу. USAID анонсувало програму на $2 млн

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило грантову програму на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах, повідомляє Міністерство економіки України. Обсяг фінансування програми становить $2 млн. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У рамках програми передбачено надання близько 30 грантів обсягом від $35 000 до $90 000. 
  • За словами першого віцепрем’єра — міністра економіки Юлії Свириденко, міжнародна торгівля є однією з основних статей наповнення бюджету та можливістю українського бізнесу розвиватися та стимулювати національну економіку. «Грантова підтримка від наших міжнародних партнерів – це можливість для бізнесу реалізувати нові проєкти, знайти бізнес-партнерів, диверсифікувати виробництво й експорт», – зазначила вона.
  • Свириденко додала, що пріоритетними галузями для розширення українського експорту є продукція аграрної та харчової галузей, продукція та послуги ІТ-сфери, меблевої галузі тощо.
  • Керівниця програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» Олеся Залуська зазначила, що агентство шукає комплексні проєкти, які включатимуть тренінги та підготовку до місій, розробку аналітичних матеріалів, участь в торговельних заходах, проведення постівентів для обміну досвідом з іншими підприємцями. Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. 
  • Прийом заявок триватиме до 15 вересня.

Контекст

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках. Реалізація грантової програми відбувається у партнерстві з Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Українським фондом стартапів та Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Наприкінці квітня Мінекономіки повідомило, що понад пів сотні українських захисників та захисниць запросили грантових коштів на 21 млн грн на старт або розвиток свого бізнесу за підсумками першої хвилі подачі заяв за програмою «Власна справа». Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили пʼять заявників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні