Категорія
Новини
Дата

Гранти для ветеранів. Як пройшла перша хвиля подачі заяв на отримання коштів для підприємництва

Понад півсотні українських захисників та захисниць запросили грантових коштів на 21 млн грн на старт або розвиток свого бізнесу за підсумками першої хвилі подачі заяв за програмою «Власна справа», повідомило Мінекономіки. Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили пʼять заявників.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що 54 українських захисників та захисниць вирішили отримати від держави фінансову підтримку на розвиток власної справи та подали заявки на гранти для ветеранів у першу хвилю. 
  • Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили пʼять заявників, 15 заяв надійшло від другого з подружжя ветерана на грант до 500 000 грн. 
  • «Загалом ветерани запросили грантів на 21 млн грн та мають намір реалізувати свої бізнес-проекти, вартістю понад 32 млн грн», – зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.
  • Отримані грантові заявки впродовж наступних 15 робочих днів будуть опрацьовуватись Ощадбанком та Державною службою зайнятості.
  • З понеділка, з 24 квітня, стартує друга хвиля подачі заяв.

Контекст

Мікрогранти на започаткування та розвиток бізнесу на загальну суму 48,7 млн грн отримають 212 переможців сьомої хвилі програми «Власна справа». Загалом уряд уже переказав отримувачам різних грантових програм майже 200 млн грн, повідомила перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Серед 212 переможців 58 осіб планують започаткувати чи розвивати проєкти у сфері оптової та роздрібної торгівлі, 47 – у переробній промисловості, 34 – у сфері тимчасового розміщування та організації.

Проєкт «єРобота» включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні