Категорія
Новини
Дата

«Укравтодор» отримає понад 6,3 млрд грн на ремонт доріг. Кабмін збільшив фінансування у 13 разів

Кабінет міністрів збільшив суму на відновлення та будівництво дорожньої інфраструктури у 13 разів, до 6,370 млрд грн, пише «Інтерфакс-Україна». Раніше Кабмін виділив «Укравтодору» з цією метою 490 млн грн. Зокрема, кошти підуть на облаштування інженерних споруд для забезпечення потреб ЗСУ, йдеться в розпорядженні №545-р від 28 червня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти будуть направлені на виконання робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування держзначення, доріг та вулиць місцевого значення, комунальної власності, інфраструктури населених пунктів, підʼїзних доріг до обʼєктів певних військових адміністрацій.
  • Кошти також підуть на облаштування інженерних споруд для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань, переміщення майнових активів, трудових ресурсів та оптимізацію інфраструктури з урахуванням потреб національної безпеки та оборони.
  • Виділені кошти також будуть спрямовані на підтримку діяльності держпідприємств та організацій, що належать до сфери управління «Укравтодору».

Контекст

На початок травня «Укравтодор» оцінював збитки від пошкодження дорожньої інфраструктури під час війни з Росією у понад 900 млрд грн. Зруйновано 24 000 км доріг, із них 9000 км доріг – дороги державного значення. Крім того, зруйновано понад 300 штучних споруд, з яких 125 – на дорогах держзначення. В «Укравтодорі» зазначали, що основне завдання наразі – зробити проїзди там, де зруйновано мости.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні