Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» отримало статус повноправного члена в ENTSO-E

Компанія «Укренерго» отримала повноправне членство в Європейській мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E, повідомляє пресслужба НЕК. Таке рішення 14 грудня ухвалив вищий керівний орган ENTSO-E під час свого засідання.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З 1 січня «Укренерго» стане 40-м членом об’єднання та рівноправним учасником європейського енергопростору.
  • Згідно із повідомленням, набуття «Укренерго» юридичного статусу члена ENTSO-E – наступний крок на шляху євроінтеграції української енергосистеми. 
  • Завдаки цьому статусу «Укренерго» зможе голосувати під час засідань Генеральної асамблеї ENTSO-E, брати участь в правлінні з правом голосу, братиме участь в комітетах та в їхніх робочих групах.

Контекст

Європейська мережа операторів систем передачі електроенергії (ENTSO-E) є асоціацією для співпраці європейських операторів систем передачі. 40 таких операторів представляють 36 країн, вони відповідають за безпечну та скоординовану роботу європейської електроенергетичної системи. 

«Укренерго» є оператором системи передачі електроенергії в Україні. Компанія виконує функції оперативно-технологічного управління об’єднаною енергетичною системою країни, а також передачі електроенергії магістральними електромережами від об’єктів генерації до розподільних мереж. 

У березні 2022 року Україна офіційно приєдналася до європейської енергетичної системи ENTSO-E. 

У листопаді цього року ENTSO-E оголосила про завершення проєкту синхронізації з Україною та підтвердила успішне виконання українським оператором ключових технічних вимог, необхідних для забезпечення постійного з’єднання між енергосистемами континентальної Європи та України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні