Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» ввело аварійні відключення електрики у трьох областях після атаки РФ

Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує графіки аварійних відключень до вечора у Дніпропетровській Запорізькій, Кіровоградській областях, повідомляє пресслужба НЕК. Також продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та у Кривому Розі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Аварійні відключення вводяться через відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни, як наслідок нічної масованої російської атаки на українські електростанції.
  • Споживачів в інших регіонах також просять споживати електроенергію ощадливо.

Контекст

У ніч на 29 березня Росія завдала потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ворог застосував різні типи ракет та ударні дрони, усього – 99 засобів повітряного нападу. Є пошкодження енергоінфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях.

«Укренерго» повідомило, внаслідок атаки зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

Президент Володимир Зеленський заявив, що вночі Росія атакувала Канівську та Дністровську гідроелектростанції (ГЕС). «Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині», – йдеться у повідомленні Зеленського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні