Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» збільшило час обмеження потужності енергопостачання для промисловості

1 хв читання

У вівторок, 14 травня, графіки обмеження потужності для промислових споживачів будуть діяти з 16:00 до 07:00 наступного дня, повідомила пресслужба «Укренерго». Знову заплановано рекордний імпорт електроенергії.

Ключові факти

  • Сьогодні, станом на 09:30 споживання зросло на 4,5% у порівнянні з тим же часом вчора.
  • В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії через масштабні пошкодження електростанцій внаслідок атак РФ.
  • В ніч на 13 травня, через зростання споживання, «Укренерго» було вимушено подовжити застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів з 24:00 до 07:00.
  • 14 травня, графіки обмеження потужності для промислових споживачів будуть діяти з 16:00 до 07:00 15 травня.
  • Для подолання дефіциту в енергосистемі сьогодні була застосована аварійна допомога від країн ЄС з 00:00 до 07:00.
  • Протягом доби заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 21 072 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 463 МВт. 

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

10 травня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні