Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

Ключові факти

  • За виділені кошти буде закуплено обладнання для відновлення високовольтної мережі, а також для кращої синхронізації енергосистеми України та ЄС.
  • «Вдячні групі Світового банку, яка надала гранти для реалізації цього проєкту», – зазначив Шмигаль.
  • Очільник уряду наголосив, що ситуація в енергетиці наразі одна з найскладніших, ремонти мережі та генерації тривають 24/7.
  • Проте у квітні Україна була змушена імпортувати електроенергії на третину більше, ніж у березні, «Укренерго» постійно залучає допомогу від сусідів.
  • «Тому ще раз закликаю до економії електроенергії, особливо у вечірній час», – заявив премʼєр.
  • Також Кабінет Міністрів виділив додаткові 189,5 млн грн для того, аби продовжити відновлення багатоквартирних будинків на Київщині. Торік уряд виділяв на ці потреби 639 млн грн.

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, було атаковано обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «шахедів».

10 травня в Україні діятимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів з 18:00 до 7:00 наступного дня, повідомила пресслужба «Укренерго». КМВА попередила, що у столиці у ці години діятимуть обмеження і для бізнесу, і для промислового сектора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні