Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» тимчасово зупинить роботу в окупованому Херсоні

Державний поштовий оператор тимчасово призупиняє роботу своїх відділень в окупованому Херсоні з 1 липня. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський у Фейсбуці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Склалася ситуація, в якій ми не можемо продовжувати роботу на окупованій Херсонщині, бо з рублями, зрадниками й окупантами ми не працюємо. Згідно з моїм наказом, ми ТИМЧАСОВО припиняємо діяльність Херсонської дирекції «Укрпошти» на тимчасово окупованій території з 1 липня», – пояснив Смілянський. 
  • Працівникам, що залишилися в Херсоні, компанія виплатить повну зарплату за червень і надасть матеріальну допомогу. Працівникам, які виїдуть на територію, підконтрольну Україні, допоможуть із працевлаштуванням у відділеннях.

Контекст

Російські війська 1 березня зайшли до Херсона. Окремі райони Херсонської області також перебувають під окупацією РФ. Зокрема, територію Херсонської області залишило 50% населення, позаяк люди не хочуть жити в окупації, заявляв голова ОВА Геннадій Лагута.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям Запорізької та Херсонської областей України звернутися із заявами про отримання громадянства РФ у спрощеному порядку. Раніше окупаційна влада Херсонської області заявляла, що звернеться до Путіна з проханням приєднати тимчасово окуповану область до складу РФ.

Українські військові продовжують операцію зі звільнення окупованого Херсона, повідомляла 27 червня начальниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу. Керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що українці мають побачити «видимі результати» контрнаступу в окупованій Херсонській області з серпня.

При цьому в РНБО та Генштабі ВСУ закликали не поширювати інформацію про пересування українських військових у Херсонській області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні