Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» готує угоду з поштовою службою США, що відкриє Amazon для України – Смілянський

1 хв читання

Національний поштовий оператор АТ «Укрпошта» планує укласти угоду з USPS – поштовою службою США, що дозволить доставляти в Україну товари з Amazon та інших великих маркетплейсів. Угода може запрацювати у 2025 році, розповів в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • «Укрпошта» розраховує до 1 січня домовитися з USPS про доставку дрібних посилок і працює над завершенням угоди про більш масштабні поставки, зазначив Смілянський. 
  • «Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України», – зазначив гендиректор «Укрпошти».
  • Він пояснив, що після підписання угоди з USPS в Україні зʼявляться всі великі маркетплейси, які наразі недоступні.
  • Через Польщу відбуваються затримки доставлення міжнародних відправлень, тому «Укрпошта» переорієнтувала потоки посилок через Велику Британію, зазначив Смілянський. 
  • За його словами, якщо вдасться домовитися з USPS, то товари з Amazon їхатимуть до України через Велику Британію. Посилки доставлятимуть до Лондона і вже через день вони будуть в Україні, зазначив Смілянський.
  • Тривають переговори з британською поштою Royal Mail про зниження тарифів для України та поліпшення умов, додав Смілянський.

Контекст

За підсумками 2024 року «Укрпошта» планує збільшити кількість відправлених посилок на 50%, розповідав Смілянський в ефірі ютуб-проєкту Forbes Ukraine «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Торік кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

За 2023 рік «Укрпошта» отримала понад 215 000 відправлень міжнародної експрес-доставки (EMS) і відправила за кордон своїм партнерам понад 130 000 посилок. Надіслати «Укрпоштою» EMS-відправлення можна у більш ніж 130 країн світу із 27 000 точок обслуговування. 

«Укрпошта» закінчила 2023 рік із чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше проти показника 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024 році дохід збільшиться до 14,1 млрд грн. Для порівняння: у довоєнному 2021-му дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022 році знизився до 10 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд