Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» не підвищуватиме тарифи на доставку до кінця року

1 хв читання

АТ «Укрпошта» прийняло рішення про збереження тарифів на доставку, як мінімум, до кінця 2024 року, повідомив гендиректор Ігор Смілянський. Він додав, що поштовий оператор вивчав можливість підвищення цін.

Напередодні конкуруюча «Нова пошта» підняла у середньому на 10 грн тарифи на доставку документів, посилок і вантажів.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Ключові факти 

  • Смілянський заявив, що розуміє рішення компаній, які, під впливом зростання витрат, прийняли рішення про збільшення тарифів. 
  • За його словами, «Укрпошта» теж розглядала це питання, але враховуючи потенційно важку зиму та збільшення податків на фінансування армії, «прийняла рішення підтримати український бізнес, споживачів та військових, утримуючи доступні тарифи, як і всередині країни, так і для відправки за кордон, для експортерів». 
  • Він додав, що «Укрпошта» сподівається, що бізнеси підтримають компанію через збільшення обсягів.  
  • Смілянський повідомив, що «Укрпошта» протягом жовтня повністю перейде на автоматизоване сортування посилок, що має зменшити терміни доставки. Компанія також планує запустити новий мобільний додаток та інші нововведення.

Контекст

У 2024 році «Укрпошта» має намір збільшити кількість відправлених посилок на 50%, також повідомив Смілянський в ефірі ютуб-проєкту Forbes Ukraine «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». За його словами, цьогоріч компанія спрямує на цифровізацію 1,3 млрд грн.

Торік кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

«Укрпошта» закінчила 2023 рік із чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше проти показника 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му знизився до 10 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд