Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» після 17-річної паузи запустить пасажирський рейс із Рахова до румунського Валя-Вішеулуй

У середу, 18 січня, «Укрзалізниця» вперше після 17-річної паузи здійснить пасажирський рейс на румунську станцію Валя-Вішеулуй, повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факт

  • Згідно з оприлюдненою інформацією, поїзд №753Л вирушить 18 січня з Рахова о 6:10 ранку та прибуде до румунської станції о 7:45.
  • За даними «Інтерфакс-Україна», квитки на цей напрямок уже є в системі бронювання УЗ. Згідно з нею, поїзди ходитимуть двічі на день – уранці та вдень: ціни на 28 квитків у першому класі стартують від 300 грн, на 150 квитків у другому класі – від 181 грн.
  • 9 листопада «Укрзалізниця» здійснила перший пробний рейс на ділянці Рахів – Ділове – Валя-Вішеулуй у рамках відновлення залізничного сполучення між Україною та Румунією.

Контекст

Наприкінці серпня 2022 року «Укрзалізниця» завершила реконструкцію та відкрила дві додаткові ділянки залізничного сполучення. Ділянки Рахів – Берлебаш – держкордон та Тересва – держкордон є додатковими маршрутами між Україною та Румунією. У межах реалізації проєкту відновлено 19,3 км від Рахова до державного кордону та 1,1 км від державного кордону до Тересви.

Ділянка Рахів – Берлебаш була закрита для руху поїздів у 2011 році, а Тересва – держкордон – у 2007-му. 

«Укрзалізниця» вела переговори з Румунією, щоб відновити колії, які потребували ремонту, на території сусідньої країни. Після цього між країнами мали відкрити пункт пропуску Берлебаш – Валя-Вішеулуй, що дало б змогу суттєво розвантажити наявні пункти пропуску Вадул-Сірет – Дорнешти та Дяково – Халмеу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні