Категорія
Новини
Дата

United24, monobank та волонтери розпочали перший збір на 35 морських дронів Sea Baby

Фандрейзингова платформа United24 та monobank разом з українськими волонтерами Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим розпочали збір на 35 морських дронів Sea Baby. Завдяки їм РФ все частіше втрачає свої кораблі та змушена відводити їх якнайдалі від українських берегів, йдеться в пресрелізі.

Ключові факти

  • Це перший збір на човни, завдяки яким СБУ вразила Кримський міст, а також девʼять російських суден. 
  • Вартість морського дрона Sea Baby – 8,5 млн грн. United24, monobank, Стерненко та Лаченков збирають (банка тут) на 35 таких дронів. За пожертву 8,5 млн грн учасники збору можуть дати назву безпілотному човну.
  • За внесок від 100 грн можна виграти одну з 35 карток, на яких лежать 100 000 грн, за пожертву від 1000 грн – картку з мільйоном гривень на рахунку від мережі мультимаркетів «Аврора».
United24, monobank та волонтери розпочали перший збір на 35 морських дронів Sea Baby /Фото 1

Фото з телеграм-канала співзасновника monobank Олега Гороховського

Контекст

У 2022 році Україна створила перший у світі флот морських дронів. Ці безпілотні човни змінили хід подій на морі. 

Sea Baby – розробка СБУ. Протягом 2022–2023 років дрони СБУ вразили фрегати «Адмирал Макаров» та «Адмирал Эссен», а також мінний тральщик «Иван Голубец» і патрульний корабель «Ладный», ракетоносії «Самум» та «Буян», корабель «Павел Державин» та великий військовий буксир «Профессор Николай Муру», розвідувально-гідрографічний корабель «Владимир Козицкий». Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, «який неможливо зруйнувати».

Sea Baby, на який збирають кошти, здатний нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год та долати відстань 1000 кілометрів. Його корпус виготовлений із матеріалу, який не помічають радари.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні