Категорія
Новини
Дата

Ураган у США зірвав засідання у форматі «Рамштайн» за участю Байдена, нову дату ще визначають (оновлено)

1 хв читання

Засідання у форматі «Рамштайн», заплановане на 12 жовтня, відклали. Нова дата ще не відома. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на три джерела у штаб-квартирі НАТО. Пізніше пресслужба американської авіабази в Німеччині підтвердила перенесення засідання.

Деталі

  • У Білому домі раніше повідомили, що Джо Байден відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини й Анголи, щоб спостерігати за підготовкою до урагану «Мілтон» і реагування на нього. На коли саме відкладається поїздка – у Білому домі не уточнили.
  • Доповнено. Перенесення засідання контактної групи підтвердили Суспільному в пресслужбі американської авіабази «Рамштайн» у Німеччині. «Оголошення щодо майбутніх зустрічей Контактної групи з питань оборони України будуть згодом», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Президент США планував прибути до Німеччини ввечері 10 жовтня. У Берліні заплановані його зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. 12 жовтня Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Там, зокрема, мала відбутися і зустріч президента США з президентом України Володимиром Зеленським.

Зеленський раніше заявляв, що під час зустрічі 12 жовтня Україна надасть план перемоги усім партнерам. 

Генсекретар НАТО Марк Рютте заявляв, що на засіданні обговорять з президентом Байденом дозвіл застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд