Категорія
Новини
Дата

«План перемоги» Зеленського не вразив Адміністрацію Байдена – WSJ

1 хв читання

«План перемоги» президента Володимира Зеленського не пропонує «всеосяжну стратегію» і там не так багато нового. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байдена. 

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Білий дім розраховував почути від Києва більше конкретики, яку адміністрація Байдена могла б підтримати за чотири місяці до завершення каденції чинного президента.
  • «Я не вражений, там не так багато нового», – зазначив один із високопоставлених чиновників.
  • «План перемоги» зосереджений на зброї та знятті заборони на застосування далекобійних ракет по території РФ, кажуть співрозмовники видання в Держдепі США.
  • У плані, зокрема, йдеться про політичну реформу та підтримку економіки, але без конкретних пропозицій, зазначили американські та європейські чиновники.

Контекст

27 серпня 2024 року Володимир Зеленський анонсував, що в межах свого візиту до США у вересні 2024 року має презентувати документ, який амбітно схарактеризував як «План перемоги». З планом ознайомлять чинного президента США Джозефа Байдена, а також кандидатів у президенти від двох партій – Камалу Гарріс і Дональда Трампа. Більше про це читайте тут.

13 вересня Зеленський заявив, що цього місяця у нього запланована зустріч із президентом США Джо Байденом і він презентує йому План перемоги. «Систему взаємопов’язаних рішень, завдяки яким Україна отримає достатню силу – достатню, щоб поставити цю війну на курс до миру», – заявив він.

За даними The Times, План перемоги, зокрема, передбачає продовження операції ЗСУ в Курській області. У план входять гарантії безпеки для України від країн Заходу, «аналогічні пакту про взаємну оборону під час вступу в НАТО», міжнародна фінансова допомога для відновлення економіки, отримання сучасних озброєнь від Заходу.

Зміст плану залишається закритим від публіки до зустрічі з Байденом. Чому з’явився план та чого хоче досягти Україна, читайте в матеріалі Forbes Ukraine

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд