URC 2023. США оголосили про додаткову допомогу Україні на $1,3 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

URC 2023. США оголосили про додаткову допомогу Україні на $1,3 млрд

Getty Images

Сполучені Штати направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Блінкена, із цієї суми $520 млн підуть на допомогу Україні у капітальному ремонті енергосистеми, $657 млн буде використано для допомоги у модернізації її прикордонних переходів, портів, залізничних ліній та іншої критично важливої інфраструктури.
  • Близько $100 млн буде використано для оцифрування митних та інших систем України, «щоб підвищити швидкість і скоротити корупцію», а ще $35 млн – для підтримки українського бізнесу за допомогою фінансування та страхування.
  • «Відновлення – це створення основи для процвітання України як безпечної, незалежної країни, повністю інтегрованої з Європою, повʼязаної з ринками в усьому світі», – сказав Блінкен на Ukraine Recovery Conference 2023 в Лондоні.
  • За словами Блінкена, нова допомога йде на додаток до більш ніж $20 млрд економічної допомоги та допомоги з метою розвитку, яку Сполучені Штати надали Україні.

Контекст

Єврокомісія пропонує зарезервувати для України в бюджеті ЄС €50 млрд на наступні чотири роки, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі 20 червня.

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня у Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

На конференції у Лондоні Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні