Категорія
Новини
Дата

Уряд хоче розширити дію закону про «інвестнянь». Є заявки від великих інвесторів

Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонується удосконалити положення закону про «інвестиційних нянь». Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, попри війну, уряд отримав сім заявок від великих інвесторів, які готові вкладати кошти, створювати нові робочі місця та експортні надходження.
  • Уряд пропонує надати преференції закону проєктам від €12 млн, тоді як нині цей поріг становить €20 млн. 
  • Крім того, пропонується розширити сфери, у яких можна реалізовувати відповідні проєкти. Зокрема, на виробництво енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичного обладнання, систем опалення та кондиціонування, а також гарячого водопостачання.
  • Шмигаль зазначив, що такі зміни сприятимуть тому, що бізнес інвестуватиме сотні мільйонів у важливі для економіки та країни проєкти.

Контекст

Закон про «інвестнянь» передбачає надання держпідтримки українським та іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від €20 млн. Держпідтримка може надаватися у формі податкових пільг, надання права на користування землею за спецумовами, будівництво чи реконструкцію необхідної інфраструктури за кошти держави. Також передбачено створення урядової установи, яка займатиметься супроводом інвестпроєктів і допомогою інвесторам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні