Категорія
Новини
Дата

Уряд передав компанію «Укрбуд» на приватизацію

1 хв читання

Кабінет Міністрів включив 100% акцій «Будівельної компанії «Укрбуд» до переліку обʼєктів великої приватизації. Про це пише ЕП з посиланням на текст розпорядження Кабміну.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Фонд держмайна оголосить електронний аукціон з продажу після затвердження урядом стартової ціни та умов продажу. Орієнтовний термін проведення аукціону – грудень 2024 року.
  • Вартість активів «Укрбуду» на кінець 2023 року становила 266,6 млн грн.

Контекст

Будівельна компанія «Укрбуд» є однією з компаній, пов’язаних з іншою юридичною особою – «Українською державною будівельною корпорацією «Укрбуд». Під час керівництва компанією протягом 2010-2016 років Максимом Микитасем девелоперським бізнесом «Укрбуду» насправді займалася приватна компанія «Укрбуд девелопмент», яка працювала під «оболонкою» державного бренду, але ніякого стосунку до держави не мала, писала ЕП. Йшлося про те, що приватна компанія використовувала державний бренд, а бізнес будувала приватна компанія.

У 2019 році компанія почала переносити терміни введення в експлуатацію будинків на рік і більше. У листопаді 2019 року інвестори «Укрбуду» зареєстрували петицію на сайті президента, у якій закликали Володимира Зеленського розібратися в критичній ситуації навколо «Укрбуду», а в грудні влаштували мітинг під стінами Офісу президента.

У компанії «Укрбуд девелопмент» на стадії будівництва залишилося 26 обʼєктів, 25 з них – житлові комплекси, один – бізнес-центр.

Згодом обʼєкти «Укрбуду» були передані для добудови іншому столичному будівельному гіганту – компанії «Київміськбуд».

На початку 2023 року Фонд держмайна отримав в управління «Укрбуд» як актив що не підлягає приватизації.

У жовтні 2023 року «Укрбуд» оголосила про відновлення роботи. У планах компанії – реформи і ребрендинг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд