Категорія
Новини
Дата

Уряд пропонує санкції проти транспортного сектора Росії на 50 років. Подробиці

Кабінет Міністрів ініціює заборону на пряме повітряне, наземне, залізничне та морське сполучення з Росією, йдеться в розпорядженні уряду №39-р від 19 січня. Уряд пропонує РНБО схвалити протягом 10 днів пропозиції щодо застосування санкцій терміном на 50 років.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Згідно з документом, санкції проти транспортного сектору РФ передбачатимуть:

  • заборону на здійснення прямого повітряного сполучення з Україною, а також використання повітряного простору України для всіх видів польотів повітряних суден, власниками яких є юрособи – резиденти РФ;
  • заборону в’їзду в Україну автотранспортних засобів (автобусів, вантажних автомобілів із причепами та напівпричепами або без них), зареєстрованих на території Росії;
  • заборону ввезення на митну територію України в усіх митних режимах залізничного рухомого складу (вагонів усіх видів, локомотивів, моторейкового транспорту) для осіб, пов’язаних із державою-агресором;
  • заборону плавання у внутрішніх водах України та заходження до морських портів України: суден під прапором РФ, власником яких є громадяни РФ, а також для суден, що здійснювали заходження до портів, розташованих на тимчасово окупованих територіях України.

Згідно з розпорядженням, також передбачено невизнання кваліфікаційних документів моряків, медичних свідоцтв та інших документів, що видані Росією на тимчасово окупованих територіях України.

Розпорядження також забороняє громадянам РФ роботу на суднах під прапором України, за винятком осіб, які перебувають на території України на законних підставах і мають відповідні документи.

Контекст

7 грудня 2023 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про нові санкції проти російських громадян і компаній. У санкційному списку були 185 фізичних і 181 юридична особи. Серед фізосіб, які потрапили під санкції, – керівник міжрегіонального управління Росфінмоніторингу Андрій Долбня, виконавчий директор Streit Group Герман Гуторов, директор Луганського авіаремонтного заводу Олександр Варич. Також у списку є Армен Аветисян – член наглядової ради чеської телекомунікаційної компанії NVision Czech Republic a.s., власником якої є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.

Проти юросіб запроваджено санкції за причетність до постачання Росії товарів подвійного призначення, які мають підпадати під експортний контроль. У списку – ТОВ «Амітрон Електронікс», АТ «Прибори, Сервіс, Торгівля», ТОВ «Телеком і Мікроелектронік Індастріз», ТОВ «Радіодеталь Поставка», ТОВ «Наукові прилади та системи», ТОВ «Електро Сі», компанія «Лєста-М» та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні