Володимир Зеленський /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Зеленський ввів у дію черговий пакет антиросійських санкцій

Володимир Зеленський Фото Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про нові санкції проти російських громадян і компаній. Відповідний указ №813/2023 від 7 грудня 2023 року опублікований на сайті президента. У новому санкційному списку – 185 фізичних і 181 юридична особи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До осіб строком на п’ять і 10 років застосовано: блокування активів; обмеження торговельних операцій (повне припинення); обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобовʼязань; анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, зокрема на користування надрами; заборона участі у приватизації тощо.
  • Серед фізосіб, які потрапили під санкції – керівник міжрегіонального управління Росфінмоніторингу Андрій Долбня, виконавчий директор Streit Group Герман Гуторов, директор Луганського авіаремонтного заводу Олександр Варич. Також у списку є Армен Аветисян – член наглядової ради чеської телекомунікаційної компанії NVision Czech Republic a.s., власником якої є російський бізнесмен Володимир Євтушенков.
  • Проти юросіб запроваджено санкції за причетність до постачання Росії товарів подвійного призначення, які мають підпадати під експортний контроль. У списку – ТОВ «Амітрон Електронікс», АТ «Прибори, Сервіс, Торгівля», ТОВ «Телеком і Мікроелектронік Індастріз», ТОВ «Радіодеталь Поставка», ТОВ «Наукові прилади та системи», ТОВ «Електро Сі», компанія «Лєста-М» та інші.

Контекст

У листопаді президент Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо 147 громадян Росії та інших держав, а також 303 юросіб.

«Це синхронізація з партнерами щодо тих осіб, які прямо працюють на російську агресію або їй допомагають. А також це санкції проти суб’єктів держави-терориста, що мають стосунок до критичної інфраструктури. Кожне прізвище, кожна назва компанії – це конкретна провина в тому, що російський терор продовжується», – повідомив Зеленський у своєму зверненні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні