Категорія
Новини
Дата

Уряд розширив можливості отримання грантів виробниками невійськових дронів

Кабінет Міністрів розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини, повідомляє Міністерство економіки. Відтепер такі підприємства зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Очікується, що рішення стимулюватиме розвиток вітчизняних підприємств, які виробляють мирні дрони та їх складові, сприятиме розширенню виробництва. 
  • Грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку та монтаж обладнання. А за кошти власного внеску – придбати сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби. 
  • За словами першого віцепрем’єра-міністра економіки Юлії Свириденко, тепер виробники невійськових дронів матимуть такі ж унікальні умови отримання гранту, як до цього мали лише підприємства на деокупованих територіях. Тобто вони зможуть отримати до 80% від вартості проєкту як грант від держави. Умови діють для підприємств, розташованих в будь-якій контрольованій частині країни. Окрім того, рішення передбачає, що грантові кошти виробниками безпілотників можуть використовуватися для поповнення оборотного капіталу.
  • Також рішення уряду містить інші зміни, що удосконалюють порядок надання грантів на переробку.

Контекст

Мінекономіки повідомляє, що потреба в невійськових дронах в Україні постійно збільшується, а сфера їх застосування розширюється. Зокрема, такі дрони можуть використовуватися для доставлення різноманітних вантажів (зокрема пошти, чи інструментів на будівництві), контролю за судноплавством, доставлення їм належної допомоги, тощо.

У січні до України було ввезено дронів на $99 млн, що становить 2% від усього імпорту, майже усі дрони (за вартістю) імпортовано з Китаю, повідомляє Центр економічної стратегії. Безпілотники увійшли в топ-10 імпортованих в Україну товарів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні