Категорія
Новини
Дата

Уряд розширив можливості отримання грантів виробниками невійськових дронів

1 хв читання

Кабінет Міністрів розширив можливості отримання грантів підприємствами, що виробляють невійськові дрони або їх частини, повідомляє Міністерство економіки. Відтепер такі підприємства зможуть отримувати грант від держави у розмірі 80% вартості поданого проєкту.

Ключові факти

  • Очікується, що рішення стимулюватиме розвиток вітчизняних підприємств, які виробляють мирні дрони та їх складові, сприятиме розширенню виробництва. 
  • Грантові кошти виробники дронів зможуть спрямувати на придбання, доставку та монтаж обладнання. А за кошти власного внеску – придбати сировину, матеріали, комплектуючі та покрити поточні потреби. 
  • За словами першого віцепрем’єра-міністра економіки Юлії Свириденко, тепер виробники невійськових дронів матимуть такі ж унікальні умови отримання гранту, як до цього мали лише підприємства на деокупованих територіях. Тобто вони зможуть отримати до 80% від вартості проєкту як грант від держави. Умови діють для підприємств, розташованих в будь-якій контрольованій частині країни. Окрім того, рішення передбачає, що грантові кошти виробниками безпілотників можуть використовуватися для поповнення оборотного капіталу.
  • Також рішення уряду містить інші зміни, що удосконалюють порядок надання грантів на переробку.

Контекст

Мінекономіки повідомляє, що потреба в невійськових дронах в Україні постійно збільшується, а сфера їх застосування розширюється. Зокрема, такі дрони можуть використовуватися для доставлення різноманітних вантажів (зокрема пошти, чи інструментів на будівництві), контролю за судноплавством, доставлення їм належної допомоги, тощо.

У січні до України було ввезено дронів на $99 млн, що становить 2% від усього імпорту, майже усі дрони (за вартістю) імпортовано з Китаю, повідомляє Центр економічної стратегії. Безпілотники увійшли в топ-10 імпортованих в Україну товарів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні