Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив дворічний експериментальний проєкт з виробництва боєприпасів для безпілотників

Кабінет міністрів погодив пропозицію Мінстратегпрому, Міноборони та Мінцифри щодо реалізації експериментального проєкту з виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотників, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Проєкт розрахований на два роки. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кабмін затвердив порядок реалізації експериментального проєкту щодо розроблення, виробництва, закупівлі й постачання боєприпасів до безпілотних систем і бойових частин безпілотних систем для Сил безпеки та оборони.  
  • Визначено організаційні, технологічні та інші вимоги до провадження господарської діяльності у відповідній сфері. 
  • «Уряд прийняв фундаментальну постанову, яка на державному рівні визнає порядок виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до БПЛА», – зазначив Федоров.
  • За його словами, приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів, а українські воїни отримуватимуть якісні та інноваційні рішення. «Це великі можливості для розробки й масштабування технологічних продуктів», – наголосив голова Мінцифри.

Контекст

За майже рік існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбано 3864 комплекси БпЛА. Сума контрактів перевищила 4,3 млрд грн.

Мінцифри оголосило конкурс Drone Hackathon Anti-Shahеd. Мета – створення системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Переможцю обіцяють контракт на $1 млн. Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри й Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Нещодавно Україна успішно випробувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км.

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БпЛА пройшли процедури й вже отримують державні контракти, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було 7.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні