Категорія
Новини
Дата

Мінцифри оголосило конкурс на $1 млн за найкращу розробку мисливця на «шахедів»

Міністерство цифрової трансформації оголосило конкурс Drone Hackathon Anti-Shahеd. Мета – створення системи і технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів, йдеться в повідомленні Мінцифри. Переможцю обіцяють контракт на $1 млн.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd» відбудеться 24 та 25 червня в межах проєкту «Армія дронів». 
  • «Наша ціль – об’єднати талановитих розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які створять передові системи і технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Нові технології допоможуть боротися з ворожими дешевими шахедами та не витрачати потужні ресурси наших сил ППО», – йдеться в повідомленні.
  • Контракт на $1 млн на реалізацію або масштабування розробки, що знищуватиме ворожі дрони, отримають розробники, чий продукт під час хакатону доведе свою ефективність, а Сили оборони її затвердять.
  • Учасниками хакатону можуть стати: розробники, які мають ідеї розробок та хочуть отримати фінансування для їх реалізації; ті, хто хоче презентувати створені defense-tech розробки, які допоможуть боротися з ворожими безпілотниками і знищувати їх; ті, хто виробляє БПЛА, які можуть бути ефективними на полі бою.
  • Щоб долучитися до хакатону, потрібно подати заявку на участь за посиланням.

Контекст

Раніше в межах «Армії дронів» уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні